Vyhledávání

Uživatel

Sociální sítě

Spolupráce a podpora

Kategorie: Aktuality, Různé

Co očekáváme od nové sezóny 2010/2011 ?

Jsem především příjemně překvapená tím, že většina dětí z loňska se nám po prázdninách vrátila zpět a k tomu nám přibylo pět velmi šikovných nováčků a navrátilec snad po třech letech - Lukáš Hanus. Nováčci postupují v učení velmi rychle a vypadá to, že s námi začnou jezdit už od prvního kvalifikačního turnaje. Lukáš je šikovný nadějný šachista, bohužel se vrátil trošku pozdě - těsně "vypadnul" z mládežnických kategorií a musím pro něj zkusit najít nějaké turnaje od 15.let výše. Zatím bude jezdit všude kam to jen půjde :-) a určitě bude velkou posilou do družstva dospělých.
Z původního osazenstva stále září Patrik a Erik Žejdlíkovi, jsou na špičce ve svých věkových kategoriích a očekávám od nich kvalitní výkony všude, kde se objeví. Patrik má za sebou první velké turnaje v této sezóně - MČR v rapid šachu v Klatovech a M Čech v Harrachově - a skvělé výsledky jsou velikým příslibem pro budoucnost. Erik zahájil sezónu na M Čech na Seči a taky se mu dařilo moc pěkně. Oba kluci sahali na všech třech turnajích po medailových umístěních a pokud budou dále pracovat na šachové hře i na psychice, budou hvězdami sezóny. Velkou radost mi svou hrou dělá Petr Zelenka, snad se mu bude dařit a vybojuje si své místo ve finále krajského přeboru. Každopádně potřebuje lepší soustředěnost a více zodpovědnosti. Martin Štěrba stagnuje a je vidět, že se šachu kromě tréninkových střed moc nevěnuje - chce to více píle a výsledky se určitě dostaví. Jediná naše dívka Maruška Vašková nám o prázdninách hodně šachově usnula a musíme ji probudit. Prošla si těžkých turnajem na Seči a určitě teď začne pracovat na tom, aby se jí vrátila předprázdninová forma. Každopádně má šanci mezi dívkami bodovat. Radost mám z Honzíka Vaška, který začal po dlouhé stagnaci konečně hrát šachy a vypadá to, že ho královská hra začíná bavit - moc si přeju aby to vydrželo a mohl s námi letos jezdit na turnaje a ukázat co v něm je. Starší kluci - Přemek Osička a Michal Neumann - budou hrát už kategorii H14 a nebudou to mít vůbec jednoduché, konkurence je obrovská. Budu jim držet palce aby se jim dařilo.
Co se týká soutěží mládežnických družstev - věřím, že v KPDŽ budeme hrát v horní polovině tabulky. Do základní sestavy se probojovali Patrik, Michal, Erik, Přemek, Petr a Martin. V KSDŽ by pak hráli nováčci, uvidíme, jak jim to půjde, na rozhodnutí hrát / nehrát KSDŽ ještě máme čas.
Pro Patrika a Erika se nám podařilo sehnat sponzoring a už začali jezdit na individuální trénink do Pardubic. Doufám, že kluci budou i nadále tak pilní a pracovití jako doteď a trénink přinese ještě lepší výsledky.
Máme v kroužku moc šikovné děti a pokud budou na sobě pracovat a šachu se věnovat, výsledku určitě budou.


Vydáno: 3.11.2010 18:48 | 
Přečteno: 2861x | 

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.